Valgets KVEL

Apropos valget: Nå har jeg sjekket alle de fine politikerplakatene på lyktestolpene og har bestemt meg. Jeg stemmer på Cirkus Arnardo ! De offentliggjør et program, gjennomfører det, rydder pent opp etter seg og kaller en klovn for en klovn.

 

Så skal det velges igjen da.. Men hva ?! Hver gang tenker jeg at denne gangen skal det leses. Det skal studeres og vurderes. Når dagen er der er jeg Klar. Men nå sitter jeg her da, i strømpebuksen og gomler Kinder Maxi mens jeg ser på valgprogram og klør meg i nøtten.

Du verden.. Erna har kledd seg i noe annet enn blått.. *smack* Følge med !!

.........Blablabbalblablobb..........

"Det viktigste er å konsentrere seg om hovedsakene" sier mams.
Men hva med de lumske planene som lurer bak? Om jeg følger valgomaten, skummer gjennom noen hovedsaker og lemper inn en stemme, hva mer har jeg stemt på? Hva om de er For pelsdyroppdrett? For norsk deltagelse i Afghanistan? Gir beng i miljø? For nedlegging av lokalsykehus? Sånne ting jeg har en mening om og syns er litt viktig.

Så har vi disse sakene som ploppet opp på valgomaten da.. 'Forskning på foster'. Say what ? Her har vi en debatt som har gått meg svosj forbi. Jeg aner ikke hva jeg mener om det engang. Enda en ting på min Google-list.

Jeg har en god plan, tror jeg selv da..
Hva med å droppe alt som heter partier og bare samle de mest nevenyttige og oppegående i en samlet nøytral gjeng. Så settes alle sakene opp på en og samme liste hvor man stemmer på sakene i seg selv istedenfor en hel pakkeløsning med ørten kameler du ikke er interessert i. Og vips så vet man nøyaktig hva man har stemt frem, flertallet bestemmer og statsmenneskene kunne bare begynt på toppen.
Sånn ca..

Er ikke sikkert det hadde funket i praksis, men man hadde hvertfall sluppet å stemme på noen man er 60/40 enig med, et parti som slår seg sammen med et annet man absolutt ikke holder med eller enda værre; enig i hovedsakene - uvitende angående resten.
Ja jeg vet det kun er kommunevalg og ikke verdens sjebne.
Men likevel..

Blargh..
Politikk er noe irriterende vrøvl. Løfter og løgner. Jeg har igrunn ikke så stor tro på noen av dem. Men det hjelper lite å bare sitte å klage. Minner meg på at jeg har programmer å lese.

-.- sukk Og stønn
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rakelMirakel

rakelMirakel

25, Bergen

Det jeg satser på her er vel helst foto, litt DIY og litt fjas. Ellers tar jeg det som det kommer.

Kategorier

Arkiv

hits