Smartcat


De der kattene mine begynner å bli litt vel smarte syns jeg. Hvem andre må kattesikre vinduene for at de ikke skal stikke ut om natten lissom ?! Ingen som jeg kjenner hvertfall. Men det må altså vi. Midt i glaningen i stuen har vi altså en lekker snor som går fra håndtaket på vinduet og ned bak panelovnen der den er surret godt fast.
Veldig chic ja.. I kledelig grønn-gul..

 

I begynnelsen var det jeg som fikk skylden for å glemme å lukke vinduene, selvfølgelig. Jeg er Litt surrete, jeg vet, men HaaLo. Jeg glemmer ikke at jeg har åpnet et vindu lissom.
Så en vakker dag tok Claus Mittens på fersken idet han fikk opp håndtaket og ålet seg ut den lille sprekken, tror han ringte meg to sekunder etter mens jeg var på jobb og ropte i telefonen han var så imponert.

Øøhm.. er dette normalt ? Har ikke hørt noe om dette fra andre katteeiere. Men ja.. Den lille rakkeren stiller seg enkelt og greit opp i vinduskarmen, som forøvrig er 5 cm bred i dette huset, legger hodet innunder håndtaket og presser det opp. Tadaaa.. Escape.

Okei.. Snøring på plass, no escape.

Vi skaffet oss etter hvert en katteluke i ytterdøren slik at de skulle få spankulerer ut og inn som de ville. En sånn helt enkel en med en flappdør du kan ha åpen, stenge for incoming, outgoing, eller begge deler. Stor begeistring for både pus og eier.
Så når Mittens nå måtte holdes inne noen dager pga catfight med nabokatten og halting på en fot tenkte vi at det er jo bare å stenge for outgoing så kan jo Pluggen komme inn når han kommer og slippes ut manuelt. 
Jau.. I teorien funker alt.

For hvem tror du ikke brukte en dag på å finne ut at man kan jo bare hugge klørne fast i luken å dra hele skiten innover for så å smette ut. Joda.. Mr Smartmøtt. 
Fakk.

Lur er han og, lille krapylet.

Slik som med vinduet. Jeg satt klar med kamera i en uke å skulle fange det på film om han virkelig klarte å åpne det selv, men han gjorde det Alltid når vi ikke så på. Kunne ligge å dra seg i timevis helt til vi var ute av rommet, da spant han rundt og åpnet det lynraskt.
Her om dagen skulle jeg bare ett eller annet til og fra vindfanget sånn kjapt så jeg lot døren stå åpen, dum og lettlurt som jeg er. "Skal bare", han rekker sikkert ikke å kravle seg ut. Katten virket ikke noe interessert i å gå ut uansett og satt i gangen å vasket seg. Vasket og vasket, og så gikk han for å spise litt.

 
Så snart jeg snudde ryggen til sa det klunk i luken og han var vekk.

O.O DAMNIT !!

Jeg bare venter på den dagen han lærer seg å åpne dører. Han henger allerede med begge labbene i hullet der låsen sitter på døren til soverommet mens han strever seg oppover med bakbeina. Vi mangler det dekselet som skal være utenpå. En vakker dag må vi vel gjøre som han bengaloppdretteren i Oslo vi var innom hadde gjort. Snu alle dørhåndtak så de vender loddrett oppover. Han hadde problemer med å holde de inne han og.

 

 

3 kommentarer

mew

23.okt.2011 kl.11:45

clever cat is clever!

husker besteforeldrene mine hadde en katt som åpnet vinduet og..

den likte ikke barn så hver gang jeg kom på besøk så stakk den :p

rakelMirakel

23.okt.2011 kl.21:58

Hehe, smart pus. Unger kan jo være litt 'slitsomme'. Du husker vel Dolly i kjole oppi dukkevogn ?:p Dakar pusen..

mew

09.des.2011 kl.17:56

y no update in longcat tiem? :(

Skriv en ny kommentar

rakelMirakel

rakelMirakel

25, Bergen

Det jeg satser på her er vel helst foto, litt DIY og litt fjas. Ellers tar jeg det som det kommer.

Kategorier

Arkiv

hits